Atgal

Nuo blynų iki silkių – Šiaulių kultūros centro kolektyvas puoselėja tradicines šventes


Šiaulių kultūros centras, būdamas tradicinių švenčių puoselėtoju ir organizatoriumi, savas, jaukias tradicijas kuria ir kolektyvo gretose.

Vasario 21 d. darbuotojai minėjo Užgavėnes – gardžiavosi blynais. Juk per Užgavėnes valgoma sočiai ir daug, tradiciškai  nuo 7 iki 12 kartų. Blynų rūšių būta pačių įvairiausių: su kopūstais, su varške ir česnakais, grikių blynai, mieliniai, amerikietiški ir čirviniai blynai – kitaip vadinami vafliais.

Dieną po Užgavėnių tradiciškai minima Pelenų diena, gavėnios pradžia. Nuo šios dienos iki pat šv. Velykų laikomasi griežto pasninko. Vasario 22-ąją Šiaulių kultūros centro kolektyvas surengė silkių puotą. Kas silkės atsinešė, o kas bulvių ar duonos užkąsti, visai taip, kaip anuomet valgydavo mūsų senoliai. 

Agnės Valaitytės ir Kamilės Lionikaitės nuotr.




Atnaujinta: 2023-02-22 15:26