Atgal

Kelmės kultūros centro mėgėjų teatro „(Ne)taktiški“ tragikomedija „Ieškokite moters“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2023 m. lapkričio 11 d. 16.15 val.
Renginys nemokamas

Lapkričio 11 d. 16.15 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje bus rodomas Kelmės kultūros centro mėgėjų teatro „(Ne)taktiški“ tragikomedija „Ieškokite moters“. Šis spektaklis – tai XIV respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programos dalis.

Tragikomedija „Ieškokite moters“ – tai grotesko principais siunčiama žinutė apie žmonių santykius, vienatvę, vidinius kalėjimus, perdėtas baimes, apie talentą, galią, drąsą ir gebėjimą patikėti stebuklu, galinčiu pakeisti pasaulį. Pagrindinis veikėjas – paprastas, ramus provincijos meno galerijos apsauginis, išgyvenantis eilinę darbo dieną, kai staiga pasirodo moteris ir sujaukia jo visa dieną bei likusį gyvenimą. Netikėtas moters pasirodymas ir dingimas iškelia klausimą ar tikrai čia buvo moteris? Spektaklio pagrindiniame veiksme susitinka trys nesusipratimų atvesti ir į kalėjimo kamerą pasodinti nelaimėliai, tikintys, kad kalėjimo grotos tapo jų likimu, tačiau vis pasirodanti moteris įneša sumaištį ir priverčia tikėti stebuklu.

Režisierė ir dailininkė Rasa Šiaučiūnaitė
Trukmė 60 min.

Kelmės kultūros centro mėgėjų teatro kolektyvas „(Ne)Taktiški“ susibūrė 2021 metų rugsėjo mėnesį, kolektyvą sudaro 8 žmonės, kolkas teatras repertuare turi du spektaklius tragikomediją „Ieškokite moters“ ir storytellingo spektaklį „Alio, būti ir nebūti mitai“. Didžiausias teatro kolektyvo potyris, nuotykis ir džiaugsmas 2023 m. birželio mėnesį turėtos kūrybinės dirbtuvės su režisieriumi Aleksandru Špilevoj, šių kūrybiniu dirbtuvių metu gimė pasirodymas „Būti ir nebūti Kelmės mitai“ šio pasirodymo pagrindas tapo pamatu naujam spektakliui „Alio, būti ir nebūti mitai“. 

Visa XIV respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programa čia: https://www.siauliukc.lt/news/2437/63/XIV-respublikinio-megeju-teatru-festivalio-Pulsas-programa/

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2023-11-10 13:05