Atgal

Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų jaunimo teatro „Be durų“ muzikinis spektaklis vaikams „Atsikrausto kiaulė“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2023 m. lapkričio 18 d. 13 val.
Renginys nemokamas

Lapkričio 18 d. 13 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje bus rodomas Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų jaunimo teatro „Be durų“ muzikinis spektaklis vaikams „Atsikrausto kiaulė“. Šis spektaklis – tai XIV respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programos dalis.

Mažame jaukiame miestelyje gyvena keturi geri draugai: Višta Henrieta, Lapinas Albertas, Triušis Nikas ir Pudeliukė Žozefina. Vieną gražų rytą visi labai nustebo pamatę užrašą ant Žozefinos namelio – „Išnuomojamas butas“. Dingo ir pati Žozefina. Visi buvo labai nustebę ir nuliūdę. Ypač sielvartavo Lapinas Albertas.

Netrukus miestelį apskriejo baisi žinia – į Žozefinos namelį atsikrausto kiaulė! Kaip toliau klostėsi ši istorija sužinosite atėję į spektaklį.

Šį spektaklį jaunimo teatras „Be durų“ buvo pastatęs 2005 m. ir jis buvo vaidinamas iki 2015 m. Spektaklis buvo be galo populiarus ir mėgstamas, todėl teatro kolektyvas 2019 m. vėl grįžo prie šios keistos istorijos. Tik šį kartą kartelė užkelta gerokai aukščiau – visas spektaklio dainas aktoriai atlieka gyvai, be vokalo įrašo, žymiai sudėtingesnė choreografija, nauja scenografija, nauji prašmatnūs kostiumai.

Teatras ir šį kartą tikisi susilaukti ne mažesnio dėmesio ir žiūrovų pripažinimo.

Režisierė Angelė Juškevičienė
Scenografė Olga Ronkaitienė
Kostiumų dailininkė Aina Zinčiukaitė
Choreografė-baletmeisterė Jolanta Ženčienė
Kompozitorius Haroldas Šlikas
Trukmė 50 min.

Jaunimo teatras „Be durų“ – unikalus reiškinys ne tik uostamiesčio, bet ir visos Lietuvos teatriniame pasaulyje. Tai vienas seniausių Klaipėdos teatrų (nuo 1962 m.) ir bene vienintelis repertuarinis mėgėjų teatras Lietuvoje, kiekvieną sekmadienį rodantis spektaklius vaikams bei jaunimui.

Visi teatro „Be durų“ spektakliai išsiskiria spalvingumu, muzikalumu, plastiškumu.

Anot režisierės A. Juškevičienės, vienas svarbiausių teatro išskirtinumų, užtikrinantis nuolatinį repertuarą, yra aktorių atsidavimas ir meilė savo kolektyvui. Moksleiviai nepalieka trupės ir tapę studentais, ir sukūrę šeimas.

Mažieji žiūrovai myli teatrą „Be durų“. Daugelis tuos pačius vaidinimus žiūri po kelis kartus. „Jaučiamės reikalingi“, – džiaugiasi režisierė Angelė Juškevičienė, kupina idėjų naujiems pastatymams.

Visa XIV respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programa čia: https://www.siauliukc.lt/news/2437/63/XIV-respublikinio-megeju-teatru-festivalio-Pulsas-programa/

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų nuotr.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2023-11-14 08:34