Atgal

Kūrybiškumo stovykla „Amatų marginys“


2024 m. vasarą Šiaulių kultūros centras kviečia 7–12 metų vaikus smagiai ir turiningai praleisti laiką kūrybiškumo stovykloje „Amatų marginys“! Stovyklos metu vaikai turės puikią progą ne tik susirasti naujų draugų, bet ir lavinti savo meninius sugebėjimus įvairiose srityse.

Amatų dirbtuvėse vaikai galės išbandyti įvairias menines veiklas: lipdyti iš molio, batikos technika susikurti unikalų maišelį, viršglazūriniais dažais piešti ant keraminio puodelio, gaminti kvapnųjį vonios burbulą, žvakę ir sukonstruoti savo išskirtinį vėjo varpelį.

Vaikų lauks ir edukacinės išvykos: aplankys STEAM centrą, kurs-konstruos su „Cubroid“ priemone, Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje „skris“ į kosmosą, naudodamiesi 3D akiniais, Dailės galerijoje sužinos „Kas ta grafika“, Šiaulių „Aušros“ muziejuje susipažins su radijo ir televizijos muziejaus ekspozicija bei aplankys Baltų kultūros pažinimo centrą „Baltų kelias“.

Kūrybinių pertraukėlių metu kartu su Šiaulių kultūros centro mėgėjų meno vadovais vaikai išlaisvins savo kūrybiškumą, žaisdami kūrybinius žaidimus, šokdami, vaidindami bei dainuodami.

Liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“ meno vadovas Evaldas Račkauskas bei choreografijos studijos „Impresija“ meno vadovė Inga Širvienė pakvies į šokio studiją, kurioje vaikai galės pasisemti energijos smagiai šokdami.

Išbandyti savo muzikinius sugebėjimus bus galima kartu su vokalo studijos „Rokoko“ meno vadove Rasa Kauneckaite bei folkloro ansamblio „Sidabrinė gija“ meno vadove Vita Taučiene-Rezgiene.

Suaugusiųjų mėgėjų teatro „Durys“ meno vadovas Virginijus Dargis suburs vaikus teatro šėlionėms, kuriose vaikai pasijus tikrais aktoriais, vaidindami scenoje, o teatro studijos „Gūžta“ meno vadovė Lina Jankauskaitė-Peleckienė mokys vaikus šmaikščių artikuliacinio aparato, scenos kalbos, viešojo kalbėjimo pratimų, žais improvizacinius balso lavinimo žaidimus.

Stovykla vyks:

liepos 15–19 d. VIETŲ NEBĖRA
rugpjūčio 5–9 d.

Stovyklos laikas nuo 8.30–17.00 val. Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31). Stovyklos mokestis – 160 eurų. (5 dienos, įskaičiuoti pietūs ir užkandžiai, priemonės).

Registracija ir išsami informacija tel. +370 678 53 171, el. p. vaida.dambrauskiene@siauliukc.lt




Atnaujinta: 2024-07-01 10:54