Atgal

Vaikų juokas ir džiaugsmo kupinos akys atidarė vasarą Šiauliuose

2024 m. birželio 1 d. Šiaulių centriniame miesto parke vasara pasitikta tradicine mažuosius miesto gyventojus sujungusia švente „Aš – mažasis šiaulietis“. Du dešimtmečius gyvuojantis renginys šiemet į vieną vietą subūrė šeimas, kurios saulėtą dieną gryname ore pramogavo, edukavosi ir bendravo. Šventės akcentu tapo „Mažojo šiauliečio“ pažymėjimų įteikimo ceremonija, kurios metu Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino kone 500 Saulės mieste gimusių ir į centrinį miesto parką atvykusių mažylių.
Organizatoriai – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius, Šiaulių kultūros centras.


Birželio 1-ąją Šiaulių miesto centrinis parkas tapo džiaugsmo ir pramogų erdve vaikams. Čia dvidešimtą kartą į mažųjų šiauliečių pagerbimo ceremoniją „Aš – mažasis šiaulietis“ rinkosi nuo 2023 m. gegužės 1 d. iki 2024 m. gegužės 1 d. Saulės mieste įregistruoti vaikai, jų tėveliai, broliai, sesės ir seneliai. Išskirtiniame renginyje naujagimiai buvo apdovanoti simboliniais pažymėjimais, puodeliais ir balionais, kuriuos įteikė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šventės metu parkas atgijo, o teigiamos emocijos, mažųjų šypsenos ir juokas tapo renginio puošmena. Daugiau nei dvi valandas šiauliečių ir miesto svečių džiaugsmui veikė pramogos ir edukacijos. Čia šventės partneriai smagiai praleisti laiką kvietė, pasipuošiant meniškomis, laikinomis tatuiruotėmis, policijos pareigūnai ir ištikimasis jų pagalbininkas Amsis pristatė policijos tarnybą, sveikino ir balionais apdovanojo mažuosius šiauliečius. Renginio metu vaikai išbandė „Early rider“ dviratukus ir turėjo galimybę pasinerti į virtualias lenktynes su „Wahoo“ treniruokliu.

Šiaulių kultūros centras 5–12 klasių mokinius kvietė kurti iliustruojančius paveikslus susijusius su vaikyste. Plenere „Piešiu vaikystę“ jaunieji menininkai savo kūrybinius šedevrus kūrė graffiti technika.

Viso renginio metu mažųjų laukė ir daugiau šventės partnerių siūlomų veiklų, pramogų. Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad turiningai praleistas laikas ir naujos tėvelių ir vaikų užmegztos pažintys tapo saulėtos vasaros atidarymo dalimi.

Šventės rėmėja draudimo bendrovės „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialas. Renginio draugai UAB „Rūta“ ir Šiaulių menų mokykla.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.  

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2024-06-01 17:06