Atgal

Miuziklas vaikams „Domas ir Tomas: dingusių veikėjų byla“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2024 m. gruodžio 7 d. 12 val.
18–25 Eur

Vieno populiariausių mūsų šalies vaikų rašytojų Tomo Dirgėlos sukurti personažai – Domas ir Tomas – išlipa iš knygų puslapių ir kviečia vaikus bei jų tėvelius susitikti miuzikle „Domas ir Tomas: dingusių veikėjų byla“.

Pagrindinius personažus vaidins ir originalias miuziklui kurtas dainas atliks profesionalūs aktoriai ir dainininkai – Simonas Storpirštis, Šarūnas Januškevičius, Oneida Kunsunga, Lina Rastokaitė, Tomas Žaibus, scenoje taip pat bus galima išvysti patį neįtikėtinų Domo ir Tomo istorijų autorių Tomą Dirgėlą.

„Kaip man visad smagu išeiti iš įprastų vaikų rašytojo darbo rėmų, taip ir mano veikėjams bus įdomu išeiti iš knygų herojams įprastų puslapių – tiek jie, tiek ir į miuziklą atėję žiūrovai susitikę visiškai kitoje aplinkoje vieni kitus pamatys visai kitokius, daug gyvesnius, net – dainuojančius. O Domas, Tomas ir kiti veikėjai pirmą sykį galės išgirsti, kaip skaitytojai jiems ploja, nes iki tol dar nei vieno savo gerbėjo nebuvo sutikę gyvai!“ – apie būsimą Domo ir Tomo scenos debiutą pasakoja rašytojas.

Miuziklo istorija, beje, taip pat pasakos apie tai, kaip pavojų nebijantys jaunieji detektyvai nusprendžia susipažinti su pasauliu už knygų ribų – tačiau pasileidę į naują nuotykį vaikai patenka į... spąstus. Kaip šį kartą Domui, Tomui ir Upei pavyks nugalėti blogiukus?

Tomas Dirgėla dirbs abejose naujojo miuziklo vaikams pusėse – tiek scenoje, tiek visame kūrybos procese.

„Visada smagu matyti ne tik galutinį rezultatą, bet ir kaip iki jo einama, pradedant rašomu scenarijumi, repeticijomis, baigiant vaidmeniu scenoje ir rodant miuziklą Lietuvos miestų scenose, – sako jis. Rašytojas prideda, jog nors kūriniai scenai jam nėra naujiena, kuriant scenarijų šį kartą reikėjo galvoti ne tik apie įprastus dialogus, bet ir apie dainas. Tačiau ir tai daryti jam patinka – laisvu nuo rašymo laiku T. Dirgėla groja ir dainuoja su kitu bičiuliu rašytoju.

Vaikų literatūros premiją gavęs autorius įsitikinęs, kad miuziklo komanda – tikri profesionalai. Tokie dideli projektai jam visuomet atrodė kaip sunkiai įsivažiuojantis dalykas, tačiau pasiruošimas „Domo ir Tomo“ miuziklo premjerai vyksta greitai ir itin sklandžiai.

„Labiausiai džiaugiuosi dėl komandos pasitikėjimo: tiek į mano rankas atiduodant miuziklo scenarijaus ir dainų kūrimą, tiek ir dėl pasiūlymo scenoje pasirodyti pačiam. O kai gauni tiek pasitikėjimo, tai automatiškai atsiranda ir noras viską padaryti maksimaliai geriausiai kaip tik gali.“

Muzikinių projektų agentūros „Pepper Live“ prodiusuojamam miuziklui „Domas ir Tomas: dingusių veikėjų byla“ dainas kuria talentingas kompozitorius Faustas Venckus, dirbantis su tokiais populiariais Lietuvos atlikėjais kaip Jazzu, Mantas Jankavičius, Giedrė ir kiti. Miuziklą režisuoja Mantas Verbiejus – jo darbų sąraše puikuojasi tokie kūriniai kaip miuziklas „Lituanika“, vaikiški spektakliai „Didžioji teleportacija“, „Laimė yra lapė“ ir kiti.

Renginio trukmė: ~1 val.

Organizatorius – UAB „Trendis“.




Atnaujinta: 2024-06-11 08:18