Atgal

Šiauliuose jausmingomis dainomis įprasminta Liepos 6-oji

2024 m. liepos 6 d. Šiauliuose minima Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės diena. Šiauliečiai šventinę dieną tradiciškai pasitiko iškilminga Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija, istorinę datą įprasmino koncertai, parodos, ekskursija ir vieninga visuotinė iniciatyva – „Tautiškos giesmės“ giedojimas.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė. Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės diena Šiauliuose prasidėjo šv. Mišiomis Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje. Po jų miesto širdyje, Prisikėlimo aikštėje, laukė iškilminga Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija. Šiais metais, skambant „Tautiškai giesmei“, oficialų valstybės simbolį – trispalvę – patikėta kelti šiaulietei tautinio paveldo puoselėtojai, tautodailininkei, sodų rišėjai Bronei Gricienei.

Oficiali šventės dalis Prisikėlimo aikštėje tęsėsi klausantis įkvepiančių muzikinių kūrinių apie Lietuvą, kuriuos šiauliečiams ir miesto svečiams dovanojo atlikėja Ingrida Ručinskienė.

Vėliau švęsti Lietuvą buvo galima Šiaulių bulvaro amfiteatre. Čia dainuojamosios poezijos gerbėjų laukė šventinis melodistų Olego Ditkovskio ir Sauliaus Bareikio koncertas. Duetas meilę Lietuvai reiškė sentimentaliomis baladėmis, žaismingomis ir šmaikščiomis dainomis, tad klausytojams beliko muzikinės kelionės metu nusikelti į gražiausias akimirkas susijusias su jų gimtine.

Liepos 6-ąją šiauliečiai ir miesto svečiai nemokamai išvysti gali parodas ir ekspozicijas esančias Šiaulių „Aušros“ muziejaus padaliniuose, Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“ ir Šiaulių dailės galerijoje. Vakare Chaimo Frenkelio vilos parke Saulės miesto gyventojai ne tik šventiniu koncertu atidarys vasaros festivalį, bet ir kartu 21 val. su šiauliečiais ir visais pasaulio lietuviais meilę Lietuvai išreikš gražia visuotine iniciatyva – „Tautiškos giesmės“ giedojimu.

Visą renginių programą galima rasti Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) ir Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) interneto svetainėse.

 Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2024-07-06 14:18