Atgal

Aktyvios vasaros atostogos Šiaulių kultūros centro stovykloje


Liepos 15–19 dienomis Šiaulių kultūros centre vyko kūrybiškumo stovykla „Amatų marginys“. Gausus būrys vaikų leido laiką Šiaulių kultūros centro Amatų dirbtuvėse, kur išlaisvino ne tik savo vaizduotę ir kūrybiškumą, bet ir atsipalaidavo, linksmai leido laiką su bendraamžiais. Amatų dirbtuvės kvietė vaikus lipdyti iš molio ir užsiimti kūryba kitomis priemonėmis, sukuriant pieštukines, padėkliukus, maišelius, apyrankes, žvakes ir kitas įdomybes.

Stovyklos metu vaikai užsiėmė ir kita kūrybine veikla – teatro paslapčių mokėsi su Šiaulių kultūros centro mėgėjų teatro „Durys“ meno vadovu Virginijumi Dargiu, muzikos – su folkloro ansamblio „Sidabrinė gija“ meno vadove Vita Taučiene-Rezgiene, o šokio gebėjimus lavino su liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“ meno vadovu Evaldu Račkausku.

Energingi ir pozityvūs smalsieji stovyklautojai turėjo keletą išvykų už Šiaulių kultūros centro ribų. Viena jų – į Šiaulių techninės kūrybos centrą, kur dalyvavo edukacinėje veikloje „Lėtai ir įdomiai. Pažintis su sraigėmis“. Su užsiėmimo vadove Ieva vaikai stebėjosi įdomiais faktais apie sraiges, atliko praktines užduotis. Edukacinė veikla ne tik suteikė dalyviams smagumo ir atradimo džiaugsmo akimirkas, bet ir skatino jų domėjimąsi gamta, jos įvairove.

Vaikai turėjo progą nukeliauti ir į jau pamėgtą lopšelio-darželio „Berželis“ STEAM centrą, kuriame dalyvavo edukacinėje veikloje „Gintaro paslaptys“. Su vadove Laura Zinkevičiene dalyviai apie gintaro formavimosi procesus, jo savybes ir naudojimo istoriją per įvairias epochas. Visi kartu diskutavo apie tai, kaip gintaras naudojamas mados, dizaino, medicinos ir kitose srityse, ir atliko praktines užduotis.

Kūrybiškumo stovyklos „Amatų marginys“ stovyklautojai turėjo unikalią galimybę pasinerti į kūrybines grafikos dirbtuves Šiaulių dailės galerijoje. Čia vaikai susipažino su grafikos meno įvairove, galimybėmis, pritaikomumu, gėrėjosi galerijoje eksponuojamais meno kūriniais ir patys kūrė savo grafikos atspaudą. Į virtualios realybės džiaugsmus vaikai pasinėrė išvykoje į Virtualios realybės areną užsiėmime „Virtualios realybės stebuklai“.

Edukacinė išvyka į Šiaulių turizmo informacijos centrą vaikus nukėlė pas mūsų protėvius – baltus. Apsilankė Baltų kultūros pažinimo centro ekspozicijoje „Baltų kelias“, o edukaciniame užsiėmime 3D rašikliu susikūrė baltų ženklą.

Po paskutinių užsiėmimų vaikai buvo apdovanoti specialiais stovyklos pažymėjimais. Jaunieji stovyklos dalyviai ne tik įgijo naujų žinių ir įgūdžių, bet ir rado naujų draugų, patyrė nepamirštamų akimirkų ir pasisėmė kūrybinės energijos visiems metams.

Liubov Yarmoshenko nuotr.




Atnaujinta: 2024-07-21 21:31