Atgal

Antroji festivalio „Ir ežeras turi ausis“ diena meno mylėtojus subūrė prie Talkšos ežero

2024 m. liepos 19-ąją Talkšos ežero pakrantėje nuvilnijo antroji žodžio ir muzikos festivalio „Ir ežeras turi ausis“ diena. Festivalis pasižymėjo ne tik gamta, tyvuliuojančio ežero magija ir vasaros vakaro saule, bet ir ypatinga programa. Antroji festivalio diena sujungė įvairias meno formas ir sukūrė nepamirštamą atmosferą, kurioje poezijos, muzikos ir teatro gerbėjai galėjo pasimėgauti kokybiškais pasirodymais ir kartu su atlikėjais tyrinėti svarbias ir jautrias temas.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Draugai – viešbutis-restoranas „Žvejų užeiga“ ir VšĮ „Šiaulių kurčiųjų centras“. Įvaizdis Eglės Narbutaitės. Renginiai nemokami.


Penktadienio vakaro pradžioje prie Talkšos ežero žiūrovai paniro į jausmingą aktoriaus ir dramaturgo Raimondo Klezio monospektaklį „Avinai“. Pasirodymas kvietė kartu su aktoriumi tyrinėti jautrias temas, siejančias kiekvieno mūsų vaikystę, paauglystę ir suaugusiojo gyvenimą. Spektaklio metu buvo analizuojamos temos, kuriomis paprastai nedrąsu kalbėti bendraamžių tarpe, atskleistos gilios ir jausmingos žmogaus patirtys.

Vakarą užbaigė muzikos atlikėjo ir kūrėjo Remio Rančio „Žaliasis koncertas“. Koncerte skambėjo muzika ne tik apie pasaulį, žmones, santykius, grožį – čia svarbi ir gamta. Koncerto metu buvo keliami svarbūs ekologijos ir tvarumo klausimai, ieškoma atsakymų, kaip galime kurti darnesnį ryšį tarp žmogaus poreikių bei gamtos. Remio Rančio kūriniai kvietė susimąstyti apie savo vietą pasaulyje ir atsakingą elgesį su aplinka, tačiau tuo pačiu koncertas buvo nuotaikingas ir nuteikė optimistiškai.

Paskutinę festivalio dieną, liepos 20 d., organizatoriai kviečia į Prūdelio tvenkinio pakrantę, kuri 19.30 val. prasidės grupės „Kopanugaris“ koncertu. 21 val. festivalį „Ir ežeras turi ausis“ vainikuos prancūzų menininko Phil‘o Von‘o solo post-elektro-flamenko muzikos ir šokio spektaklis „Human, Lost & Found“.

Organizatoriai dėkoja Lietuvių gestų kalbos vertinimo Šiaulių teritorinio skyriaus vertėjoms už visiems suteiktą galimybę mėgautis festivaliu.

Taip pat visas festivalio dienas nuo 19.30 val. veikia eilėraščių paroda „Mintys bangose“. Parodoje po atviru dangumi eksponuojama jaunųjų autorių kūryba, tarp kurių išvysite ir Šiaulių kurčiųjų centro bendruomenės eiles. Kiekvienas eilėraštis – tai lyg atskiras pasaulis, kupinas jausmų, minčių ir išgyvenimų.

Visą žodžio ir muzikos festivalio „Ir ežeras turi ausis“ renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje (www.siauliukc.lt).

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Erika Novikovė, mob. +370 678 46 145, e. p. erika.novikove@siauliukc.lt.

Liubov Yarmoshenko nuotr.




Atnaujinta: 2024-07-20 08:35