Atgal

Premjera! Jaudinantis spektaklis „Dviese ant stogo“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2024 m. lapkričio 20 d. 18 val.
23–32 Eur

Po ilgos pertraukos į teatro sceną sugrįžta aktorius ir dainininkas Mantas Jankavičius. Kaip pats sako, jis sugrįžta kaip „sėkmės dueto“ dalis – Mantas atliks pagrindinį vaidmenį aktoriaus, režisieriaus ir ilgamečio bičiulio Dainiaus Kazlausko muzikiniame spektaklyje „Dviese ant stogo“.

Komiškų situacijų kupinoje romantinėje dramoje „Dviese ant stogo“ Mantas pagrindinį vaidmenį atliks kartu su aktore Adele Šuminskaite. Spektaklis, pastatytas pagal amerikiečių rašytojo W. Gibsono pjesę „Dviese sūpuoklėse“ pasakos apie neįmanomą dviejų jaunų žmonių meilę, ilgesį bei lūkesčius, primins apie laikui nepavaldžias vertybes. Spektakliui kuriama ir originali muzika.

Spektaklio režisierius Dainius Kazlauskas sako, jog įdomių, kartu jaudinančių istorijų tikrai nėra daug, bet pjesė „Dviese sūpuoklėse“ – viena iš tokių.

„Kai pirmą kartą perskaičiau šią pjesę, ji mane labai sukrėtė. Ilgą laiką norėjau prie jos prisiliesti, vis nepavykdavo, bet galiausiai prisėdau ir ją… perrašiau. Šiandien pjesė visiškai kitokia, likusi tik fabula, bet stebuklas ir paradoksas tame, jog perrašius pjesę į šias dienas, ji visiškai nepakito, – pasakoja Dainius Kazlauskas. „Smalsu stebėti, kaip pjesė veiks šių dienų kontekste, kartu jaučiu ir įdomų profesinį interesą – pamatyti, ar pavyks išgauti tą jausmą, kurį pats buvau patyręs prieš 30 metų, kai pirmą kartą paėmiau „Dviese sūpuoklėse“ į rankas.“

Mantas pasakoja, kad su režisieriumi Dainiumi Kazlausku jie pažįstami daugybę metų, tačiau artimesnė draugystė prasidėjo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kino aikštelėje, kur jie kartu vaidino.

„Po šio filmo Dainius pasiūlė man vaidmenį spektaklyje „Laisvi drugeliai“, kuris galiausiai tapo neįtikėtinai sėkmingu, buvo rodomas beveik 8 metus. Tad ir šis pasirinkimas kartu dirbti nebuvo atsitiktinis, vadinčiau mus „sėkmės duetu”, – sako Mantas. „Su Dainiumi galėčiau eiti ir į pasaulio kraštą, ir į žvalgybą, ir visur kitur. Tikiu juo ir tikiu šio naujo spektaklio sėkme.“

Aktorius ir dainininkas pripažįsta, jog teatro žanras jam yra brangus ir artimas, jis pats yra dažnas spektaklių lankytojas, o tamsi ir nekasdieniška erdvė leidžia pabūti su savimi, susitapatinti su personažais, priveda prie egzistencinių klausimų apsvarstymo, kas yra labai svarbu ir reikalinga.

„Myliu teatrą ir esu laimingas, kad turiu talentingų režisierių pasitikėjimą. Kartais smagu pakeisti profilį, pailsėti nuo koncertinės veiklos, susitikti ir sukurti santykį su žiūrovu kitokiu – teatro – būdu. Šį rudenį laukia nuostabi premjera ir džiaugiuosi būdamas to dalis“, – sako Mantas.

Renginio trukmė: 1 val. 30 min.

Organizatorius – UAB „Trendis“.


BILIETUS GALIMA ĮSIGYTI ŠIAULIŲ KULTŪROS CENTRO KASOJE


Atnaujinta: 2024-07-24 15:28