Atgal

Filmo „Lapkritis“ peržiūra

Šiaulių kultūros centro Kamerinė salė (Aušros al. 31)
2024 m. liepos 28 d. 13 val.
Renginys nemokamas

Liepos 28 d. 13 val. mažasis kino ir kultūros festivalis „Scanoramos vasara“ antrą kartą iš eilės atvyksta į Šiaulius. Kviečiame vasaroti su rinktine filmų programa ir atrasti Šiaulius kaip įsimintiną kultūros erdvių žemėlapį. Sekmadienį Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje bus rodomas filmas „Lapkritis“.

Fantastinė drama „Lapkritis“ (rež. Rainer Sarnet, 2017, Estija) sukurtas pagal estų rašytojo Andruso Kivirähko romaną „Rehepapp“, kuris pastaruosius dvidešimt metų yra bestseleris.

Šis filmas – tai magijos, juodojo humoro ir romantiškos meilės kokteilis. Veiksmas vyksta pagoniškame Estijos kaime, kur siaučia vilkolakiai, maras ir dvasios. Pagrindinis kaimo gyventojų klausimas – kaip išgyventi šaltą tamsią žiemą. Siekiant šio tikslo nėra jokių tabu. Žmonės vagia vieni iš kitų, iš savo vokiečio dvarininko, iš dvasių, iš velnio ir iš Kristaus. Kad apsaugotų savo sielas, jie atiduoda jas iš medžio ir metalo sukurtiems vagiliaujantiems padarams, kurie vadinami „kratais“; šie padeda savo šeimininkams, dar daugiau vogdami. Jie vagia net tada, kai jų klėtys jau pilnos. Vogimas – tai manija, kuri kaimo gyventojus daro vis panašesnius į jų valdomus sielos neturinčius padarus – kratus.

Filmas bus rodomas estų kalba su lietuviškais subtitrais.

Renginio trukmė: 1 val. 55 min.

Organizatorius – mažasis kino ir kultūros festivalis „Scanoramos vasara“.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2024-07-25 13:44