Atgal

Spalio 1-ąją senjorus įtrauks šventinių iniciatyvų gausa

2024 m. spalio 1 d. Tarptautinės pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienos proga Šiauliai miestiečius apdovanos spalvota rudenine puokšte pačių įvairiausių renginių. Daugiau nei savaitę senjorai smagiai praleis laiką koncertuose, spektakliuose, edukaciniuose užsiėmimuose, ekskursijose, šokių vakare ir kitose Šiaulių miesto įstaigų bei organizacijų dovanojamose iniciatyvose. Spalio 1-ąją garbaus amžiaus miestiečiai kartu su bendraminčiais prie kavos ar arbatos puodelio dalytis gyvenimo džiaugsmais galės kavinėse ir arbatinėse, kurios senjorus nemokamu karštu gėrimu vaišins visą šventinę dieną.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginiai nemokami.


Daugiau nei tris dešimtmečius visame pasaulyje gyvuoja tradicija spalio 1-ąją minėti Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Ši diena – tai tarsi dovana mūsų garbaus amžiaus piliečiams. Norima, kad spalio 1-ąją jie jaustųsi apgaubti dėmesiu, nebūti vieni, bendrautų ir turėtų galimybę džiaugtis. Pasaulinė muzikos diena taip pat minima spalio 1 d. 1975 m. įteisinta šventinė diena lyg šiol primena kaip per amžius visame pasaulyje kito muzikinis skonis, plėtėsi garsų įvairovė. Ši diena – tai duoklė muzikai, juk būtent ji leidžia prisiminti, kad ir kokie esame skirtingi, mus visus gali vienyti malonus ausiai skambesys.

Tarptautinė pagyvenusių žmonių ir Pasaulinė muzikos diena Šiauliuose šiais metais bus labai intensyvi. Spalio 1-osios rytą, nuo 9 val., senjorus įvairiomis veiklomis užims Šiaulių technologijų mokymo centras, kuris skirtinguose skyriuose siūlys nemokamą plaukų kirpimą, rankų masažą, konditerijos gaminio dekoravimą, konsultacijas aktualiomis temomis ir kitas iniciatyvas.

Šiaulių kultūros centre 10 ir 13 val. pakvips rudeniu, mat senjorai bus kviečiami susikurti savo mėgstamiausio kvapo, dekoruotą įvairiausiais papuošimais žvakę. Kūrybiniame-edukaciniame užsiėmime „Gamos šviesa. Žvakių dirbtuvės“ garbaus amžiaus šiauliečiai turės galimybę ne tik atsipalaiduoti ir savo rankų darbo gaminiu pasipuošti namus, bet ir megzti naujas pažintis, bendrauti su bendraminčiais. Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad į edukaciją vietų skaičius ribotas, taip pat senjorai turi registruotis el. p. vaida.dambrauskiene@siauliukc.lt arba tel. +370 678 53 171.

15 val. vyks Šiaulių kultūros centro dovanojamas spektaklis „Pabandom dar kartą“ („Skerdynių dievas“) (rež. A. Lebeliūnas). Valstybiniame Šiaulių dramos teatre rodomoje subtilaus juodojo humoro komedijoje paslėpta daugybė temų, kurios privers ieškoti gilesnių prasmės klodų, primins buitišką kasdienybę.

18 val. Šiaulių miesto koncertinėje įstaigoje „Saulė“ šventinę programą Tarptautinės pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienos proga atliks Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vad. R. Adomaitis), Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga), Medeinė Mickevičiūtė (fortepijonas),Viktorija Čepinskienė (smuikas), Adrijana Balsytė (sopranas), Juozas Janužas (tenoras), Gediminas Brūzga (saksofonas). Koncerto dirigentai Sigitas Vaičiulionis ir Remigijus Adomaitis. Tikimasi, kad klasikinės muzikos garsai įprasmins šventinę dieną, leis atsipalaiduoti po pilnos įspūdžių dienos.

Vakarą užbaigti bus galima Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje. Čia 19 val. detektyvinę tragikomediją pagal R. Toma pjesę „8 mylinčios moterys“ (rež. V. Dargis) dovanos Šiaulių kultūros centro mėgėjų teatras „Durys“. Viliamasi, kad šiuolaikinės detektyvinės komedijos nenuspėjami siužeto vingiai žiūrovus įtrauks ne tik į žudiko paieškas, bet leis dieną užbaigti išskirtinai prancūziško humoro pripildytame teatre.

Šventė neapsiribos tik spalio 1-ąja. Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad sekmadienį, spalio 6 d., nuo 17 val. senjorai pajudėti ir linksmai praleisti laiką galės Šiaulių kultūros centre, kur vyks šokių vakaras. Tradicinis renginys Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga bus nemokamas, bet atkreipiamas dėmesys, kad patekimas į renginį – su kvietimais. Į aukščiau išvardytus spektaklius, koncertą, šokių vakarą įėjimas tik su kvietimais. Kvietimus į spektaklius ir šokių vakarą (vienam asmeniui ne daugiau kaip 2 vnt., pateikus pensininko pažymėjimą) nuo rugsėjo 26 d. 9 val. galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje, o į koncertą kvietimai dalijami Šiaulių miesto koncertinėje įstaigoje „Saulė“.

Tarptautinei pagyvenusių žmonių ir Pasaulinei muzikos dienai įprasminti skirti renginiai prasidės dar rugsėjo 25-ąją, tad daugiau nei savaitę miestiečiai galės dalyvauti džiazo festivalyje, ekskursijose, protų mūšiuose ir kitose veiklose, kurios tikimasi, ne tik praturtins senjorų laisvalaikį, bet ir taps naujų pažinčių užmezgimo pradžia. Pasimėgauti akimirka prie šilto kavos ar arbatos puodelio garbaus amžiaus šiauliečius kvies Saulės miesto kavinės, arbatinės ir restoranai. Akcijoje dalyvaujančių kavinių sąrašą ir visą Tarptautinės pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienos renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) ir Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) interneto svetainėse.

Renginio draugai, vaišinantys senjorus kava ir arbata, kavinės „Arkos“, „Salomėja“, „Prie parko“, „Bardinai“, „Vyno kodas IIX“, „BOHO“, „Motyvas“, „Rūta“, picerijos „Charlie pizza“ ir „Čili pica“, arbatinė „Valerijonas“, svetainė „Juonė pastuogė“, restoranai „Ararat“, „Katpėdėlė“, „S baras“, baras „Palete“, „Gastrobar“.

Rolando Parafinavičiaus, Liubov Yarmsohenko ir Deivido Buivydo nuotr.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2024-09-24 08:29