Atgal

Spalio 1-ąją Šiauliai senjorus įtraukė į renginių sūkurį

2024 m. spalio 1-oji šiais metais šiauliečius ir miesto svečius džiugino renginių gausa. Nuo pat ankstaus ryto įvairios Saulės miesto įstaigos ir organizacijos Tarptautinės pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienos proga kvietė aktyviai dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose, edukacijose, ekskursijoje ir kitose iniciatyvose, vakaras baigėsi spalvingais spektakliais ir šventiniu koncertu. Spalio 1 d. senjorai buvo lepinami ne tik kultūriniais renginiais, bet ir kavos ar arbatos puodeliu, kuriuos jiems dovanojo miesto kavinės ir arbatinės, tad garbaus amžiaus miestiečiams teliko draugų būryje išsirinkti tinkamą vietą šiltam ir jaukiam pasisėdėjimui.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Tarptautinė pagyvenusių žmonių ir Pasaulinė muzikos diena spalio 1-ąją prasidėjo Šiaulių technologijų mokymo centro siūlomų iniciatyvų puokšte. Įstaiga garbaus amžiaus miestiečiams siūlė dalyvauti konsultacijose, išsamiau susipažinti su technologijomis, kurios reikalingos kasdieniniame gyvenime, nemokamai apsikirpti, atsipalaiduoti mėgaujantis rankų masažu, parafino vonele ar procedūra masažo kėdėje.

Smalsesni senjorai buvo kviečiami smagiai praleisti laiką įvairiose edukacijose, dirbtuvėse. Šiaulių kultūros centre vykęs edukacinis užsiėmimas „Gamtos šviesa. Žvakių dirbtuvės“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Čia garbaus amžiaus miestiečių originalumas skleidėsi ieškant maloniausio kvapo ir gražiausių dekoracinių detalių, kurios papuošė stikliniame inde išlietą žvakę.

Vakare susitikti su bendraminčiais buvo galima valstybiniame Šiaulių dramos teatre, kuriame buvo rodomas Šiaulių kultūros centro Tarptautinės pagyvenusių žmonių ir Pasaulinės muzikos dienos proga dovanojamas spektaklis „Pabandom dar kartą“ („Skerdynių dievas“) (rež. A. Lebeliūnas). Artimos situacijos ir vis nauji bandymai spręsti iškilusias problemas, žiūrovus nukėlė į intelektualias ir labai taiklias gyvenimiškas istorijas, kurios savo humoru su ironijos prieskoniu patenkino net išrankiausios publikos skonį.

Muzikinė spalvų gama ir atgaiva širdžiai melomanams skleidėsi Šiaulių miesto koncertinėje įstaigoje „Saulė“, kur šventinę programą spalio 1 d. klausytojams dovanojo Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vad. R. Adomaitis), Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga), Medeinė Mickevičiūtė (fortepijonas),Viktorija Čepinskienė (smuikas), Adrijana Balsytė (sopranas), Juozas Janužas (tenoras), Gediminas Brūzga (saksofonas). Koncertą dirigavo Sigitas Vaičiulionis ir Remigijus Adomaitis.

Tarptautinę pagyvenusių žmonių ir Pasaulinę muzikos dieną užbaigė detektyvinė tragikomedija pagal R. Toma pjesę „8 mylinčios moterys“ (rež. V. Dargis), kurią Šiaulių kultūros centre žiūrovams pristatė Šiaulių kultūros centro mėgėjų teatras „Durys“.

Visą šventinę dieną senjorai atsikvėpti ir smagiai šnekučiuotis su bendraminčiais galėjo Šiaulių mieste veikiančiose kavinėse ir restoranuose, kur buvo vaišinama kava ar arbata. Prie gražios iniciatyvos, sušildžiusios senjorų kūnus ir sielas, prisidėjo renginio draugai: kavinės „Arkos“, „Salomėja“, „Prie parko“, „Bardinai“, „Vyno kodas XII“, „BOHO“, „Motyvas“, „Rūta“, picerijos „Charlie pizza“ ir „Čili pica“, arbatinė „Valerijonas“, svetainė „Juonė pastuogė“, restoranai „Ararat“, „Katpėdėlė“, „S baras“, baras „Palete“, „Joker gastrobar“.

Rolando Parafinavičiaus ir Liubov Yarmoshenko nuotr.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2024-10-02 08:20