Atgal

Šiaulių kultūros centre startuoja nemokamas kūrybinių dirbtuvių ciklas jaunimui

Jaunimo užimtumo bei kūrybiškumo ugdymas tampa vis svarbesne šiuolaikine tema. Šiaulių kultūros centras kviečia dalyvauti Keramikos dirbtuvėse „Molio forma“, kurios skirtos jaunimui nuo 14 iki 29 metų amžiaus. Programoje laukia kūrybiniai užsiėmimai, kurie ne tik supažindins su įvairiomis keramikos technikomis, bet ir leis išreikšti savo originalias idėjas. Dirbtuves ves patyrę menininkai ir pedagogai, kurie padės gilinti meno žinias bei eksperimentuoti su įvairiomis technikomis. Molio, stiklo, skulptūros bei kitų meninių metodų įvairovė ne tik plės akiratį, bet tikimasi, padės atrasti ir naują aistrą ar profesinę kryptį.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Renginiai – nemokami.


Kūrybinių dirbtuvių ciklas, kurio edukacinės veiklos prasidės spalio 19 d., skirtas užtikrinti kultūros edukacinių veiklų tęstinumą, dalyviams suteiks unikalią galimybę gilintis į įvairias kūrybos technologijas bei leis realizuoti savo menines idėjas. Projekto dalyviams tiesiogiai prisiliesti prie šiuolaikinio meno kūrimo padės savo srities profesionalai menininkai bei pedagogai.

Skulptūra. Petras Rakštikas – žinomas tapytojas ir skulptorius, kuris Šiaulių kultūros centre ves molio lipdymo dirbtuves. Kūrybiniuose užsiėmimuose bus kuriamos mažosios plastikos skulptūros bei susipažįstama su abstrakčiojo meno kūrimo principais. Dalyviai pirmiausia rengs individualius eskizus, kuriais naudojantis bus lipdomos skulptūros-švilpynės.

Molis-angobas. Irena ir Vilius Šliuželiai – menininkai, kurie ves molio lipdymo dirbtuves. Užsiėmimo metu dalyviai formuos mažosios plastikos skulptūrinius objektus iš molio lakštų, specialiais keraminiais dažais dekoruos kūrinius.

Molis-glazūra. Aistė Jakelaitytė – tautodailininkė, kuri dalyvius mokys keramikos žiedimo pagrindų. Pirmoji dirbtuvių dalis apims idėjų generavimą, susipažinimą su medžiagomis, glazūrų gaminimo istorija, o antroji – praktinį molinių indų meninį glazūravimą.

Molis-spauda. Kristina Mickūnė ir Gintarė Katkuvienė – Šiaulių kultūros centro edukatorės, ves teorinius ir praktinius užsiėmimus. Edukacinių veiklų metu dalyviai susipažins su keramikos istorija, kurs mažosios plastikos skulptūras iš baltojo molio ir perkels kompozicijas ant savo lipdytų gaminių, naudojant poglazūrinį popierių.

Molis–stiklas. Edukacijos dalyvių kartu su Šiaulių kultūros centro edukatorėmis Kristina Mickūne ir Gintare Katkuviene lauks pažintis su molio ir stiklo sąveika, kurioje bus aptartas stiklo savybių keitimasis aukštoje temperatūroje, o praktinėje dalyje kuriamos dekoratyvinės lėkštės, reljefą modeliuojant stiklo granulėmis.

Registracija į užsiėmimus: https://www.siauliukc.lt/renginiai/

Vietų skaičius ribotas. Daugiau informacijos: +370 678 53 171, el. p. vaida.dambrauskiene@siauliukc.lt




Atnaujinta: 2024-10-09 15:32