Atgal

Dailės studijos „Paletė“ tapybos darbų paroda

Rėkyvos kultūros namai
Birželio 5 d. – rugpjūčio 5 d.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekos Meno ir muzikos skyriuje jau šeštus metus veikia suaugusiųjų meno pažinimo dailės studija „Paletė“. Joje dalyvauja įvairaus amžiaus ir pasirengimo piešėjai, kuriems suteikta puiki galimybė - realizuoti save dailėje. Studijos lankytojai susipažįsta su dailės istorija, studijuoja natūrą, piešimą, kompoziciją, perspektyvą, spalvų prasmes ir t. t. Dailės studijai vadovauja Šiaulių universiteto profesorius, dailininkas tapytojas Antanas Visockis ir Šiaulių universiteto docentė, keramikė Aldona Visockienė.

Kiekvienas autorius individualus ir skirtingas, o tai yra vertybė. Vieni darbai yra labiau minimalistiniai, kituose – daugiau meninių detalių. Skiriasi ir struktūra: vieni labiau tradiciškesni, kiti – modernistiniai. Visų pasirengimas įvairus, nes skiriasi amžius, patirtis. Yra baigusių ir dailės mokyklas. Ir specialaus pasirengimo dailei neturintys padaro originalių, savitų, įdomių darbų, įsigilindami į vaizduojamąjį objektą, išreikšdami savo matymą, atskleisdami tam tikrą stiliaus pojūtį.

Šioje parodoje savo darbus eksponuoja studijos nariai: Dalia Aleknė, Mariana Četyrkina, Rimantas Dauginas, Liongina Gretinickienė, Audrone Matuzienė, Cecilija Lapkuvienė, Jūratė Rekašienė, Rasa Sudintienė.

„Mieliesiems parodos žiūrovams, užėjusiems pasidomėti, o kuo gyvena kiti tokie pat šiauliečiai – meno mėgėjai, pasiaiškiname:

Prieš jus – būrelis tų, kuriuos tapyba ir kiti menai vilioja...
Kuriuos gerieji mūsų mokytojai po žingsnelį veda vis pirmyn
Ir kantriai po visas menų lankas vedžioja...
Gyvenimas PALETĖJ verda tarsi katilėlis, –
Visi čia esam margaspalviai ir skirtingi tarsi gėlės,
Natūros draugiškos ir meniškos, sugundytos jau tikro meno...
Nors mokslo šio sunkaus beveik ir nepažinusios,
Tačiau su juo gražiai susigyvenančios...
Dalijamės mintim, teptukais, spalvomis...
Tikrasis menas rymo šalia mūsų,
Ir geros mintys žengia su mumis...

Ačiū už mums parodytą dėmesį!..“, – sako studijos nariai ir kviečia pasigrožėti paroda. 


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2019-06-17 16:14