Atgal

Menininko Jono Želkausko tapybos darbų paroda „Sugrįžęs į gimtinę“

Rėkyvos kultūros namai
Gruodžio 1 d. – sausio 31 d.

TRUMPAI APIE AUTORIŲ

Jonas Želkauskas gimė 1952 m. Rėkyvoje, užaugo Šiauliuose. 1980 m. baigė studijas Šiaulių pedagoginio instituto Dailės fakultete. 34 metus, nuo 1982 metų, gyveno Mažeikiuose, dirbo Mažeikių vaikų dailės mokykloje, aktyviai dalyvavo kultūrinėje ir kūrybinėje miesto bei rajono veikloje. Šiuo metu gyvena Kuršėnuose – grįžo arčiau savo gimtojo miesto, senų draugų ir kolegų, su kuriais šiuo metu dalyvauja įvairioje meninėje veikloje.

Be molbertinės tapybos nemažai yra sukūręs monumentaliosios tapybos darbų. Tai – mozaikos, sieninės tapybos, sgrafito, temperos, spalvoto glaisto, šlapios freskos kūriniai, kurie puošia įvairius visuomeninius  ir privačius interjerus bei eksterjerus.

Yra parašęs metodinę knygą „Technika monumentaliosios tapybos pamokose“. Tai knyga apie monumentaliosios tapybos pagrindus ir technologiją.

Personalines ir grupės dailininkų parodas rengia jau nuo 1977 m. Dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose projektuose, seminaruose.

APIE PARODĄ

Parodoje „Sugrįžęs į gimtinę“ pateikiami molbertinės tapybos paveikslai, tapyti aliejine tapyba, o plastikai išreikšti naudojami pigmentai, suodžius, cementas, smėlis, kalkės. Meninės raiškos siekiama per medžiagiškumą, formos aiškumą. Menininkas bendrauja su daiktu panaudodamas realias ir abstrakčias išraiškos priemones.

„Kruopštus darbas prie molberto pagimdė mano tapybos „credo“ – iš abstraktaus vaizdo ar jausmo pereiti į realią, daiktišką, siurrealistinę ar net hipersiurrealistinę nuotaiką...", – sako parodos autorius.

Nuotraukoje – autoriaus paveikslas „Marytės siena“.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2020-01-23 10:11